luni, 5 martie 2018

Zorii semilunii - Clive Cussler

Clive Cussler
Clive Cussler este un autor american de aventură ce are în portofoliul lui peste 70 de volume publicate. 
Zorii semilunii  este un volum scris împreună cu fiul său Dirk Cussler. 

Volumul a apărut la Editura Rao și se găsește în varianta cartonată, ceea ce îmi place foarte mult pentru că nu se deteriorează și se păstrează mult mai bine pe termen lung.

Clive Cussler și renașterea Imperiului Otoman

Acțiunea cărții se concentrează pe dorința lui Ozden Celik și a surorii sale Maria, strănepoți ai lui Mehmed a VI-lea, ultimul sultan otoman,  de a reînvia gloria de mult apusă a Imperiului Lumii.

Totul începe odată cu descoperirea accidentală de către Pitt și colegul său, cercetători ai agenției NUMA, (National Underwater and Marine Agency)  a unei epave pe fundul mării în timp ce făceau un studiu al algelor în apele teritoriale turcești.

Pitt pleacă la Istanbul pentru a petrece weekend-ul împreună cu soția sa, dar numai parte de liniște nu au. 

Cei doi merg la muzeul Palatului Topkapî, unde Pitt are un prieten muzeograf, pentru a verifica două artefacte luate de pe epavă. 

Când părăsesc palatul, cei trei - Pitt, Loren - soția lui și doctorul Ruppe - muzeograful - sunt atacați și Loren răpită. 

Pe epavă sunt găsite câteva artefacte romane, ceea ce le pune multe semne de întrebare cercetătorilor.

De fiecare dată când se apropie de descoperirea unui nou secret, Celik Ozden este în urma lor. 

În paralel fiica lui Pitt, Summer, cercetează scufundarea navei britanice HMS Hampshire din timpul primului război mondial, navă ce transporta o încărcătură extrem de importantă, încărcătură care nu s-a aflat niciodată ce conținea și încă se dorește ascunderea secretului. Acest secret a dus la atacarea și scufundarea navei împreună cu feldmareșalul Kitchner.

Cu greu și trecând prin foarte multe aventuri,  atacuri, ba chiar moartea unor colegi, cei de la NUMA reușesc să elucideze misterul epavei otomane și a scufundării navei HMS Hampshire.

Zorii semilunii, o poveste care te ține în alertă 


” Zorii semilunii” este o poveste alertă, o poveste care intrigă și te ține în suspans. 

Clive Cussler a folosit doza perfectă de acțiune și domolită cu un pic de iubire. Mi-a plăcut felul de a scrie al autorului, desfășurarea acțiunii fiind alertă, dar fără a renunța la detalii.

Recomand cărțile lui Clive Cussler tuturor celor ce iubesc acțiunea și aventurile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu