marți, 3 iulie 2018

Guillaume Musso - Central Park

guillaume musso

După ce am citit ” Fata din Brooklyn”  care mi-a plăcut foarte mult, am zis să mai încerc încă o carte scrisă de Guillaume Musso și anume ”Central Park”. 

Cum să ajungi de la Paris în Central Park


După o noapte petrecută cu prietenele pe Champs-Elysee, o noapte stropită cu mult alcool, Alice, polițistă în cadrul Brigăzii Criminalistică din Paris, se trezește pe o bancă din Central Park. Nu oricum, ci legată cu cătușe de Gabriel, un cantăreț de jazz, care în aceeași noapte a cântat într-un bar din Dublin. 

Cu un glonț lipsă în încărcătorul pistolului și cămașa pătată de sânge, Alice nu își amintește nimic din momentul când se urcă în mașină pentru a merge acasă, iar Gabriel nu are nici cea mai vagă idee cum  a ajuns acolo. 

Fiind într-o țară străină, fără documente, neștiind ce s-a întâmplat, cei doi aleg pentru început să nu apeleze la ajutorul poliției sau al ambasadei și pornesc pe cont propriu o anchetă pentru a afla ce s-a petrecut cu o noapte în urmă.

Instinctele de polițistă ale lui Alice se activează și chiar dacă nu îl cunoaște deloc pe Gabriel, hotărăște să aibă totuși încredere în el. Din cauza cătușelor cu care sunt legați, deplasarea prin oraș le va fi dificilă, dar cu toate acestea cei doi reușesc să fure un telefon. 

Singura persoană în care Alice are suficientă încredere, este colegul ei Seymour, pe care îl contactează pentru a îi ajuta să descopere cine și de ce i-a adus acolo împreună. 

De aici începe cursa contracronometru. Cei doi sunt urmăriți, vor fura o mașină pentru a se deplasa mai ușor și vor începe să aibă încredere unul în celălalt. Apar momente de tensiune, momente în care cei doi își pun încrederea la încercare sau își dezvăluie reciproc trecutul dureros. 

Vor reuși cei doi să ducă misiunea la bun sfârșit? Vor afla ce s-a întâmplat în acea noapte cu ei?  Ce secrete ascunde fiecare și ce suferințe le-a încărcat sufletul? Vă las pe voi să descoperiți.

Scurtă descriere a personajelor 

Alice are o carieră de succes în cadrul Brigăzii Criminalistică din Paris, pasiune moștenită de la tatăl ei, fost polițist. Este genul de femeie care își dedică tot timpul, atât în cadrul orelor de program cât și timpul personal, anchetelor pe care le desfășoară. Viața ei ia o turnură bruscă atunci când îl întâlnește pe Paul care îi va deveni soț. Mai departe....nu vă mai spun.

Gabriel este învăluit de mister pe tot parcursul cărții. Este prezentat ca fiind jazzman. Are acea alură rebelă, nu ia chiar totul în serios și ai impresia că se bazează mai mult pe Alice și pe instinctele ei. 
Pe parcursul cărții veți descoperi multe lucruri despre el și vă veți schimba de zeci de ori părerea despre el. 

Central Park o altă capodoperă semnată de Guillaume Musso

”Central Park” este o altă carte extrem de bine scrisă și cu o structură bine pusă la punct. Te ține în suspans, îți faci scenarii, te gândești la un final, pur și simplu îți pune mintea la contribuție.

Cartea apărut la editura All și poate fi comandată de pe site-ul editurii, dar și din mai multe librării online și offline.




5 comentarii:

  1. Cât de bine sună! Felicitări pentru recenzia minunată! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc! Musso scrie superb. A trecut pe lista autorilor preferati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bună recenzia, felicitări!
    Iar cartea pare tare interesantă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. Musso a trecut pe lista preferatilor mei.

      Ștergere