miercuri, 31 ianuarie 2018

Testamentul lui Abraham - Igor Bergler

Testamentul lui Abraham


Prinsă în toată această euforie care s-a creat pe lângă această carte, am zis să o încerc şi eu. Aveam aşteptări mari de la ea, aşteptări ce nu mi-au fost înşelate.
Să vedem despre ce este vorba.

Profesorul Charles Baker primeşte de la asistentul său un dosar ce conţine date despre ultima sa cercetare ştiinţifică, o cercetare despre preşedintele american Abraham Lincoln. În timp ce se afla într-o călătorie, in avion, îi este confiscat dosarul de forţele speciale. Ajuns acasă este vizitat de doi detectivi care îl informează  că asistentul său a fost asasinat  şi toate indiciile duc la dosarul pe care l-a primit Baker înainte de plecarea sa în calatorie.

Testamentul lui Abraham, o carte despre cărţi

Baker începe să dezlege misterul care este creat în jurul acestei descoperiri care i-a adus moartea asistentului său şi este purtat într-o aventură plină de neaşteptat.
Împreună cu Charles Baker am trecut prin tristeţe, revoltare, uimire, dezamăgire, bucurie.

Cam atât despre carte. Ce e prea mult strică şi nu vreau să stric bucuria nimanui de a citi o adevarată capodoperă literară.

În zilele noastre când rar gaseşti o carte care să merite cumpărată şi citită, Igor Bergler a reuşit să mă surprindă cu o carte pe care nu am mai putut sa o las din mâini. Testamentul lui Abraham este o carte pe care o citeşti, o simţi şi o vezi.

Igor Bergler un autor adevărat

Cartea are tot ce îi trebuie: are suspans, are intrigi, are iubire. Eram curioasă cum ar putea fi îmbinate atâtea poveşti şi să rezulte una singură, poveşti aparent total diferite şi fără nicio legatură: biblioteca dispărută din Alexandria, Lincoln, o organizaţie secretă, un basilisc şi încă alte poveşti.

Ei bine, am văzut că se poate, am văzut legatura şi nu am să spun decât MINUNAT.
Igor Bergler a dat dovada că este un adevărat scriitor care duce o muncă titanică de documentare înainte de a scrie o carte, a dat dovada unui scriitor caruia îi pasă de cititorii săi.

10 comentarii:

  1. Frumoasa descriere.M-ai facut curioasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu inca nu m-am convins sa citesc cartile lui, desi am vazut ca este foarte laudat autorul. Recenzia ta chiar m-a pus pe ganduri, suna tare bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place mult Igor Bergler. Mi-am dorit tare mult cartea asta si nu am fost dezamagita. Am "ras"cele 730 de pagini ale ei. O recomand cu mare drag.

      Ștergere
  3. Anca Rucăreanu24 iulie 2018 la 14:51

    Am primit cartea de la mama mea de Crăciun, da o tot evit. Nu știu de ce mă sperie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil pentru ca este grasa :))
      E minunata. Nu o mai amana pentru ca nu o sa regreti. Astept si parerea ta.

      Ștergere
  4. E pe lista mea, sper sa o citesc cât de curând.

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa o citesc si eu. O am pe lista de mult timp, dar n-am reusit sa mi-o iau pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Create this charitable of companions you consideration about precisely what therefore grief-favored beside contemplates to most of these tows which are fact produced. Nigh sum of the companies do negative habitat provide bolster involving executors digres fiole la cabine

    RăspundețiȘtergere